sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Craciunul,sa colindam prin lume.

Craciunul ,in toata lumea, este ocazie de bucurie,sarbatoare,cadouri,,familie reunita,toate aceste traditii cu miros de brad.

Craciunul in Finlanda
In prima duminica inaintea nasterii lui Iisus, la inceputul anului bisericesc, in bisericile din Finlanda abia mai este loc in picioare. In fata catedralelor, din an in an, se ridica un pom de Craciun de 30-40 metri, impodobit cu mai toate podoabele posibile.

In bisericile finlandeze nu se canta niciodata imnul national. In 24 decembrie, exact la ora 12, de pe balconul primariei, un reprezentant al orasului proclama "pacea de Craciun". Aceasta inseamna ca de la timpul proclamarii pacii si pana la Boboteaza celor care tulbura pacea li se aplica pedepse severe.

Acest obicei exista de cam 600 de ani si este valabil pentru intreaga tara. Cine poate si vrea, se grabeste sa asculte rostirea si sa cante imnul national, imbracat in straie de sarbatoare.

Dupa amiaza se aprind lumanari in cimitire. Seara, in familiile cu copii, soseste cu multe cadouri Mos Craciun.

Printre mancarurile servite de Craciun se numara: sunca sau curcanul, cartofii, morcovul, pateul de ficat, orezul care contine o exclusiv migdala. Persoana care mananca migdala se va casatori in anul ce urmeaza.

In 25 decembrie se serveste un fel de peste care initial s-a preparat printr-un proces indelungat.
Si in oara de 25 in zori sunt slujbe religioase. A doua zi a Craciunului este ziua vizitelor.


Craciunul in Ungaria

Nasterea lui Iisus, Craciunul (25 decembrie) este cea mai mare sarbatoare a crestinilor.
Potrivit papei Iuliu I, Craciunul s-a sarbatorit pentru prima zi in Roma in jurul anului 337, si de aici s-a raspandit obiceiul in Siria, la Constantinopol. In doar cateva zeci de ani, obiceiul s-a extins asupra intregii lumi crestinesti.

In ajunul Craciunului, crestinii respectau cateva traditii. In aceasta zi era interzisa munca in paduri sau pe pasuni; se lucra doar in jurul casei. Era interzisa cererea sau darea de imprumuturi.

Nu era bine nici ca femeile sa coasa, sa teasa sau sa spele vase, pentru ca altfel le pastea o nenorocire. In ajunul Craciunului rufele spalate si puse la uscat aduceau maladie asupra familiei.

Daca animalele se culcau pe partea stanga, insemna ca iarna va fi lunga si geroasa. Fetele tinere se uitau in fantana pentru a-si vedea viitorul sot, la baterea clopotelor seara.

Tinerii nu aveau voie sa manance mancaruri grase, pentru ca nu cumva viitoarele sotii sa le fie urate.
Daca de post cocosul canta in amiaza mare se spunea ca cineva va deceda din imobil.
Daca cineva murea de Craciun, era considerat norocos, pentru ca i se iertau pacatele.
Masa festiva de Craciun era completa doar daca continea traditionala carne de porc prajita, curcanul copt la cuptor, maiosul si cozonacul cu nuci.
Pomul de Craciun era impodobit cu fructe, prajituri, dulciuri si lumanari.


Craciunul in Anglia

Copiii din Anglia nu isi primesc cadoul in termen de 24 decembrie, ci in 25.

Scrisorile pentru Mos Craciun, care are numele de Santa Claus, in ajunul Craciunului sunt puse in hornul semineului, pe semineu sau in geam, introduse in sosetute speciale, in asa fel incat sa fie umplute cu surprize a doua zi dimineata.

In 25 decembrie familia engleza se strange la masa festiva si consuma traditionala masa de celebra: curcanul cu castane, rata coapta la cuptor si binecunoscuta budinca de prune.

Mult timp in ajunul Craciunului se consuma doar rata la cuptor. Conform legendei, cu ocazia Craciunului din anul 1588, Elisabeta I servea rata la cuptor cand a primit vestea ca armata engleza a invins Armada Spaniola.

Tot traditiei Craciunului englezesc ii apartine si pachetelul surpriza numit cracker, care este impartit la servirea budincii de Craciun.



Craciunul in Statele Unite ale Americii

In America pregatirile de Craciun incep foarte devreme.

Prima zi importanta este penultima zi de joi a lunii noiembrie, Thanksgiving Day (Ziua Recunostintei). De la sfarsitul lunii noiembrie deja se simte spiritul festiv de Craciun.

In binecunoscutul Rockefeller Center, langa patinoar se impodobesc deja brazi de zeci de metri inaltime.

In centrele comerciale apar zilnic noi ornamente de celebra, alaturi de Mos Craciun pe sania sa cu reni si de spiridusi. De peste tot se simte mirosul de brad, si se aude colinda "Santa Claus is coming to town..."

Un magazin apartinand lantului Hallmark vinde pe durata intregului an ornamente de Craciun.

Inainte de Craciun copiii il asteapta pe Santa Claus, la fel ca si in tarile europene. Fiecare membru al familiei primeste obligatoriu cate un bat din zahar, dar datoria mosului nu se termina aici. Tot el raspunde si de cadourile de Craciun, pe care le lasa sub brad, conform scrisorilor pe care le-a primit de la copii, in functie de cat de cuminti au fost pe parcursul anului.


Craciunul la poalele Carpatilor

Ucraina, Slovacia, Ungaria si tara noastra sunt tarile care se afla la poalele Carpatilor. Aici traiesc mai multe natiuni (ucraineni, rusi, maghiari, romani, slovaci, sasi) si religii (reformata, catolica, ortodoxa, baptista, evanghelica, greco-catolica) laolalta.

Multe traditii se leaga de fertilitatea pamantului. De Craciun, pe podea si sub fata de masa se aseaza seminte de grau, iar de ziua sfantului Luca, seminte de porumb.

Un obicei greco-catolic captivant este si umblatul cu steaua: in Ungaria in multe locuri copii umbla cu steaua de Boboteaza, la ortodocsi dar se umbla de Craciun. Trei copii mai mici umbla din imobil in imobil imbracati ca cei trei crai de la est cu o stea si duc in imobil oamenilor mesajul ingerilor.

Sarbatoarea oficiala este pe 25 si 26 decembrie; fiecare populatie isi sarbatoreste Craciunul dupa propria religie, dar respecta si Craciunul celorlalte religii.

La tara este un obicei strabun faptul ca nu se lucreaza de sarbatoarea fiecarei religii iar bucataresele invata una de la cealalta retetele mancarurilor fiecarei natiuni si religii.

marți, 8 noiembrie 2011

Copiii nostri,oglinda noastra

            Ma gandeam azi,de dimineata,intorcandu-ma de la gradinita dupa ce l-am lasat pe fiul meu,cum imi cresc eu baiatul,incercand sa-i imprim respect,buna crestere,non-violenta,sa-i fac un viitor om responsabil de faptele sale,un viitor barbat demn si integru.Ma gandesc si mi se pare tot mai greu sa lupt cu sistemul asta,care promoveaza non-valori,care ridica in slavi prostia,nestiinta si nepasarea si ma intreb cu groaza :oare voi castiga lupta cu fortele exterioare,care par sa domine lumea asta.
            Acum sa nu credeti ca oi fi vreo panicata si ca renunt usor.Nu!Eu o tin pe-a mea,ca voi reusi cu al meu copil ce n-au putut altii,macar speranta sa ma tina in forma.Am exemple triste in jur,cu copiii adolescenti sau chiar inainte de varsta de 14-15 ani,care par pierduti din start.Care mint,fug de la scoala,isi mint parintii si fac lucruri nepotrivite pentru varsta lor.Aud ca-n scoli se vand droguri si imi imaginez cu groaza ca fiul meu s-ar putea ascunde intr-un colt al curtii scolii sa fumeze sau eu mai stiu ce ?Cum putem lupta si castiga,cand anturajul poate fi atat de nociv incat educatia si toata stradania noastra nu fac fata....?
            Ce facem cu copiii nostri , sa nu ajunga "infectati"de la varste asa fragede.cand toata mass media este plina de "infectie",cand Tv-ul difuzeaza desene animate sangeroase in care copiii poarta sabii si armuri si se distrug intre ei.Am prieteni care spun ca selecteaza foarte strict toate informatiile care vin catre copiii lor,fie pe calea Tv ului,fie pe alte cai,dar eu cred ca asta este imposibil.Copilul meu nu este un robotel pe care sa-l programez asa cum vreau,si caruia sa-i astup urechiusele sa nu auda limbaj nepotrivit.Eu cred foarte mult in factura psihica si genetica a micului omulet,pt ca asa se spune ca micutul este oglinda parintilor.Asa ca realizez pe zi ce trece ca fiul meu absoarbe felul meu de a fi,incerc cu indarjire sa ma abtin cand imi ies din fire,pentru ca ma copiaza intru-totul.Uneori mi se pare tare greu si ma coplesesc gandurile si am senzatia ca lupt cu morile de vant.
            O fi ingrijorarea mea exagerata,oi fi doar o mama singura, paranoica,pentru ca indeplinesc functie dubla in casa :) ?Nu pot sa mi doresc decat sa se schimbe vremurile pana ce copiii nostri vor creste,ma rog pentru asta,sa se intample ceva,nu-mi doresc decat o lume mai buna si mai sigura pt copiii nostri,chiar daca pare o utopie...

duminică, 6 noiembrie 2011

Noiembrie din nou!

          Ultima zi dintr-un an.ciudat.ultimele minute trec acum...
         ...ma uit in urma,sunt intr-un tren care zboara pe sine,fara oprire,fara cale de-ntors si alearga ducandu-ma cu el undeva...inainte,pe un drum care se termina undeva,nu stiu unde,stiu doar ca se termina.Nu conteaza decat ca privesc cu nasul lipit de geam si ochii atintiti spre inainte,Imi doresc ca dupa fiecare cotitura sa mai fie,sa nu se termine drumul brusc,vreau doar sa mai fie,sa vad drumul departe in zare,mic,un punct,dar sa fie.Am lasat in urma inca o gara,unde m-au asteptat multi oameni dragi,mi-au zambit,m-au imbatisat si iubit,apoi am zburat mai departe.Imi amintesc o gara mica,acum ceva vreme,era intr-un noiembrie insorit,cand am zarit drumul meu plin de flori si lumina calda,niste maini iubitoare m-au ajutat sa mi gasesc drumul si am pornit.....Apoi au urmat pe rand multe gari,mai mari si mai mici,mai frumoase si mai triste,dar am prins mereu trenul urmator,n-am ratacit drumul meu.Apoi,intr-o buna zi n-am mai fost singura,langa mine a aparut un mic calator cu ochi de perle sclipitoare,m-am trezit langa el,micul meu "atas",cu manutze calde si zambet senin si am stiut ca n-am ratacit drumul.Acum ma apropii de inca o gara,e chiar foarte aproape,o vad in zare,dar nu mi dau seama bine ce urmeaza.Dar nu mi-e teama,nu mai sunt singura in acest tren,am un loc rezervat ,cineva m-a strigat intr-o gara sa-i tin un loc langa mine si asa drumul meu a prins suflet.Asta-i ultima zi…de fapt déjà e prima dintr-un alt lung sir de zile calatoare spre cine stie unde si pana cine stie cand….Haha,cica,odata cu varsta devii filosof,pot spune ca acum simt asta pe pielea mea.E unul din putinele avantaje ale trecerii anilor,ajungi filosof fara voie si nu ti trebuie diploma sa emiti teorii.doar muuulte gari lasate in urma.
              Pfff,s-a facut tarziu,gata cu filosofeala!Dimineata am de condus un tren…am nevoie de toata odihna si concentrarea necesare sa nu deraiez de pe sine.Noapte buna ziua de ieri ,buna dimineata zi de azi.Gara e departe,trenul fuge fara incetare

miercuri, 18 mai 2011

Sinuciderea contra cost

 Chiar daca pare anormal si absurd undeva in lumea asta exista un loc unde daca ai bani si te-ai saturat de viata din varii motive poti sa apelezi cu incredere.Ciudat,pare ireal,dar este cat se poate de real.
 

http://stiri.rol.ro/sinuciderea-contra-cost-subiect-tabu-in-romania-703567.html

duminică, 1 mai 2011

Eficienta vaccinului impotriva HPV

 Trebuie sa cunoastem ca sa stim de ce sa ne ferim,trebuie sa fim informate ca sa stim cum sa ne ferim.Iata un articol foarte bun,pe care orice femeie trebuie sa-l citeasca.

http://www.flu.ro/articole/Sanatate_si_Fitness/Eficienta_vaccinului_HPV.html

Testul Babes-Papanicolaou

 Foarte important pentru noi,foarte putine femei fac acest test anual,prea multe cazuri de cancer de col nedepistate la timp,prea multe femei care mor anual.E un semnal de alarma!!!


http://www.flu.ro/articole/Sanatate_si_Fitness/Totul_despre_testul_Papanicolaou.html

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Ai un loc in lumea mea

       ...Ascult piesa superba a celor de la Directia 5 "Ia un loc".M-a inspirat piesa asta sa scriu.Ce bine este sa poti sa te asezi linistit,cu o  cafea, langa cineva drag si sa privesti natura,sa asculti primavara cum isi face loc in inima ta,pasarile cum canta si frunzele cum fosnesc usor in bataia vantului caldut de aprilie.Vreau sa inchid ochii si sa simt ca alung toata singuratatea din suflet si ca iti fac loc langa mine,sa ne privim tacuti,sa zambim si sa ne tinem de mana,atat,fara cuvinte.Gandurile noastre sa zboare in acceasi directie,sufletele noastre sa se intalneasca undeva deasupra cerului si sa se uneasca,stand pe un norisor alb.Acolo sus,atat de departe de lumea in care atatea lucruri ne sunt refuzate,atatea sunt imposibile.Acolo,totul sa fie posibil.Sa ne incarcam cu pace si senin si sa luam cu noi toata aceasta liniste.
         Acum,lasand la o parte visarea,ma tot intreb:de ce viata noastra este atat de incurcata si complicata uneori?Si tot eu raspund:pentru ca altfel n-am simti ca traim...haha.ce scuza jalnica,mereu am acest raspuns ca sa ma simt ceva mai bine cand gandurile mele o iau razna.Pffff,ce mult as vrea o viata linistita,dimineata sa ma trezesc zambind,taxele si ratele si bolile sa nu mai existe,sa simt ca-mi place viata mea.Ce caut eu in viata mea?Oare asa trebuie sa fie?De ce nu sunt"tu".sau "tu"sau"tu"...de ce "eu"?Aparitia mea pe aici trebuie sa aiba un rost.Am de indeplinit o misiune,hmmm,ceva important cred.Cred ca trebuie sa invat sa traiesc,asta-i misiunea mea pe Pamant.oare nu-i prea tarziu?oare mai am timp destul?Cine poate sa-mi spuna?As face o cerere scrisa catre Divinitate sa cer ragaz,vreau sa o iau de la capat...Sa nu radeti!Chiar vreau ca viata mea sa inceapa de la zero.Singurul detaliu,care nu l-as schimba sunt ochii,zambetul si prezenta puiului meu.Am sa compun scrisoarea.Cineva trebuie sa ma auda,de acolo de sus.Nu vreau sa renunt la speranta ca in curand viata mea va face o intoarcere brusca spre bine,spre fericire.
      In aceasta seara voi vorbi cu cineva,voi trimite ruga mea,cred ca ingerul meu pazitor e prin zona si ma poate auzi.E vital sa fie aici,sa-mi ia cererea si sa o duca sus-sus-sus.dimineata,sub perina poate voi gasi raspunsul.

joi, 28 aprilie 2011

Atentie cum mancam....va veti recunoaste !!!!









Modul cum mancam arata cum facem sex

Unul dintre cei mai cautati psihoterapeuti romani - Daniel Bichis, specialist in terapii de cuplu si dezvoltare personala, a facut un studiu mai putin obisnuit. El a cautat sa vada care este legatura intre modul de a manca si comportamentul indivizilor in pat. Rezultatele au fost uimitoare, preferintele sexuale putand fi citite doar invitand persoana dorita la masa.
In creierul uman, centrul sexualitatii se afla in vecinatatea centrului foamei.
De aceea, impulsurile date de cele doua zone ale creierului ne motiveaza aproape toate activitatile cotidiene si se intrepatrund. "E usor sa intelegem de ce si cele mai mici gesturi, cum ar fi maruntirea mancarii cu furculita, plescaitul sau modul in care tinem lingura in mana, tradeaza foarte mult din comportamentul sexual", ne-a declarat psihoterapeutul Daniel Bichis, autorul studiilor. Dupa nenumarate ore de cercetari, acesta a identificat sapte tipuri de mancaciosi, respectiv...
Elegantul.
Barbatul elegant creeaza la masa o atmosfera romantica, cu lumanari, muzica in surdina. El savureaza mancarea din ochi. Adesea inchide ochii de placere cand mananca. Acesta este amantul ideal, capabil sa prelungeasca jocul erotic ore in sir. Ea este o foarte buna bucatareasa si acorda multa atentie decorarii mesei. Se joaca cu mancarea inainte de a o baga in gura, mangaie paharele cu vin. Aceste femei sunt niste bestii in pat. Corpul este in parerea elegantei un fruct ce trebuie sarutat fara limite, stors de energie.
Retinutul.
El e foarte nesigur si mananca doar lucruri pe care le cunoaste. E neindemanatic cu tacamurile si daca murdareste fata de masa, se scuza de zeci de ori. Acesta prefera femeile mai in varsta, care stiu ce asteapta un barbat in dormitor. In pat are o prestatie lamentabila. Nu a auzit decat de pozitia misionarului. Ea se straduieste sa faca totul perfect. Prepara mancaruri gustoase. Insa daca i-ai patat rochita, seara este compromisa. Foarte des isi ascunde feminitatea, parand rece si distanta. In pat trebuie rabdare cu aceste femei si in nici un caz nu vor face sex in locuri exotice sau in pozitii netraditionale.
Heirupistul.
El se hotaraste rapid ce comanda la masa. E tipul omului care isi infuleca sandvisul pe nerasuflate. Pentru acesta, preludiul nu exista. In pat nu urmareste decat propria satisfactie, cat mai rapid cu putinta. Ea e tipul femeii de cariera care goneste de la o intalnire de afaceri la alta. Este tot timpul in sedinta. De regula e vegetariana sau nu se da in vant dupa carne si mananca cand apuca. Avantaje: extrem de excitabila si poti sa o pui la treaba oriunde. In masina, in lift, pe birou.
Adormitul.
Adormitul e tipul barbatului ce serveste micul dejun citind ziarul, aproape fara sa-si priveasca partenera. Seara, el mananca lent in fata televizorului, fara sa vada ca mancarea i s-a racit. In materie de sex este total neimplicat, multumindu-se cu orice. Ea este tipul de gospodina "Peggy" din "Familia Bundy". Gateste varza, pentru ca poate fi reincalzita timp de o saptamana. Seara isi pune plapuma in cap si doarme, pentru ca are dificultati in a atinge orgasmul.
Fitosul.
La masa, el respecta toate regulile bunelor maniere. E usor de identificat pentru ca tot timpul se sterge la gura. Refuza orice aliment care se aseamana cu organele sexuale. Priveste sexul ca pe ceva murdar. Odata insurat, va accepta sa faca sex doar pentru procreatie. Ea miroase fiecare bucatica de mancare inainte sa o introduca in gura si aduna pe marginea farfuriei tot ce nu-i place. Accepta actul intim doar din obligatie.
Salbaticul.
El poate fi identificat usor. Plescaie. Mananca cu mana si isi umple farfuria cu varf. Femeia care il vede cum rupe cu mana din mancare, sfartecand hrana, poate sti la ce sa se astepte in pat. Pentru el, o palma peste fund si trei pipaieli zdravene ale sanilor reprezinta preludiul. Se repede asupra femeii, pe care o "devoreaza" rapid si intens, iar dupa ce o satisface, doarme dus. Ea gateste doar din conserve. Are obiceiul de a pune oala pe masa. Plescaie des. Nu e pretentioasa in privinta preludiului.
Instabilul.
Atat el, cat si ea au dificultati cand trebuie sa comande ceva la restaurant, pentru ca nu au nici un fel de mancare preferata. Se bazeaza pe recomandarile chelnerilor. Intr-o relatie, sunt la fel. Intr-o zi poti sa-i vezi sarutand persoane obeze, dar la fel de bine si persoane filiforme. In pat, de fiecare data incearca ceva nou.
Alimente care starnesc pasiunea:
Telina si mancarurile pe baza de telina sunt cunoscute demult ca adevarate paie pe foc. Efect afrodiziac au si mancarurile thailandeze, pline de condimente, ce pun sangele in miscare si pastele fainoase cu fructe de mare. Acestea contin multe proteine, care cresc productia de sperma si zinc, ce sporeste productia de hormoni masculini.
La fel de recomandate sunt deserturile cu ciocolata sau cacao, ce contin fenilbetilamina, o substanta responsabila cu buna-dispozitie. Cafeaua fierbinte cu lapte si zahar relaxeaza musculatura abdomenului si sporeste excitabilitatea feminina. Barbatii nu trebuie sa-si puna lapte in cafea, deoarece in aceasta combinatie laptele ucide excitarea. Si adio sex! Vinul si sampania reduc inhibitiile, dar excesul poate crea probleme de erectie cand ti-e lumea mai draga.
Inainte de o intalnire programata pentru diseara, nu mancati varza, ceapa, fasole, pentru ca produc gaze. Mancarurile prea grase trebuie evitate daca vrem randament la pat, deoarece retin sangele in zona abdomenului, nelasandu-l sa ajunga unde ar trebui. 

Articolul l-am extras din supereva.ro




Cafeina,bat-o vina....

 Cafeaua noastra cea de toate zilele


http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/7643/Cafeina-de-ce-o-iubim-atat-de-mult.html

Metamizolul=Algocalminul.

http://www.paginafarmacistilor.ro/video/Metamizol_-unealta-importanta-in-terapia-durerii_26/

Din 1 aprilie s-a interzis vanzarea la liber a Metamizolului din anumite ratiuni.Parerea generala este ca aceasta manevra nu era una vitala,pentru ca acest vechi si banal calmant nu face rau decat in cantitati mari,luate fara masura.Daca stam sa ne gandim orice alt medicament ar ridica aceleasi probleme luat in cantitati mari,pe termen lung.
Am gasit un material interesant de citit si de tras concluzii

miercuri, 27 aprilie 2011

Moartea unei stele

Spectaculos

http://stiri.rol.ro/superfoto-moartea-unei-stele-nebuloasa-ochi-de-pisica-698617.html

7 pacate moderne care ne chinuie viata

Se spune ca invatam din propriile greseli, si de multe ori e adevarat, dar de ce n-am incerca sa identificam aceste greseli inainte de a le face si sa ne ferim de ele? Descopera greselile de care ar trebui sa te feresti!

1.Ne comparam mereu cu ceilalti

Irosim o multime de timp gandindu-ne la lucrurile pe care altii le fac mai usor sau mai rapid decat noi,  ne comparam salariile, greutatea si orice altceva... fara sa ne dam seama ca nu ne facem deloc bine. De ce nu ne ajuta comparatia? Pentru ca, de fapt, singurii cu care suntem in competitie suntem chiar noi si pe noi trebuie sa ne depasim tot timpul.

Calitatile cele mai importante ale unei alte persoane nu ar trebui sa aiba nici cea mai mica importanta pentru noi, pentru ca noi trebuie sa ne valorificam propriile calitati si atuuri.

2.Suntem prea furiosi

Ai observat cat de repede ne enervam de fiecare data cand ceva nu merge asa cum ne-am dori sau cand un obstacol minor ne sta in cale? Gandeste-te la situatiile marunte cand ti-ai pierdut cumpatul in public, la o coada, in trafic sau la munca.  Si fiecare astfel de moment ne dauneaza si ne otraveste cel putin o particica din zi, ingaduind gandurilor negative sa puna stapanire pe noi. Invata sa fii in primul rand rabdatoare – si iertatoare - fata de propria-ti persoana si in al doilea rand fata de ceilalti.


3.Ajungem prea usor la disperare

Si, pentru ca vorbeam de gandurile negative carora le permitem sa ne controleze, merita sa vorbim si despre disperarea care ne cuprinde mult prea usor. E firesc sa avem si momente proaste, in care moralul nu e la cote maxime, dar e si mai bine sa nu ne pierdem sperantele si sa nu cedam de la prima lovitura. In plus, fiecare cadere este o noua sansa de a ne ridica.
4.Frica ne guverneaza viata 

Ne temem uneori sa ne exprimam sentimentele, opiniile si, in multe cazuri, ne temem de propriile alegeri. Lista cu lucrurile de care ne temem este, in multe cazuri, mai lunga decat cea cu lucrurile pentru care avem curaj.

Cum putem proceda pentru ca teama sa nu ne mai guverneze viata? Cel mai simplu este sa ne gandim pur si simplu la felul in care viata noastra ar arata daca nu ne-ar fi deloc teama. Ce riscuri ne-am asuma? Ce am avut curaj sa spunem fara teama de consecinte? Cate lucruri ambitioase am pune in practica?

5.Inconsecventa

De ce nu reusim oare sa avem un ritm sustinut in tot ceea ce facem? E important pentru bunul nostru echilibru sa incercam sa urmam un program in tot ceea ce facem si sa fim cat mai consecventi in legatura cu propria noastra viata.

6.Ne gandim prea putin la noi

Cat de mult timp acorzi saptamanal reflectiilor pe marginea propriilor alegeri, emotii si stari? Cateva minute pe care sa le petreci reflectand asupra lucrurilor care s-au intamplat in timpul saptamanii ar putea face minuni pentru starea ta de spirit. Incearca!

7.Atitudinea de negare

Faptul ca suntem constienti de mai toate pacatele pomenite mai sus si ca alegem sa ramanem pe loc, fie intr-o companie in ale carei valori nu ne mai regasim, fie intr-o relatie – profesionala sau personala -  care nu duce niciunde este unul dintre pacatele cele mai mari pe care le putem face. Cum ar fi, oare, daca am lua aminte la aceste greseli si nu le-am mai face?
Articolul l-am extras de pe  www.feminis.ro

 

marți, 26 aprilie 2011

Cromoterapia.Influenta culorilor asupra psihicului uman

Cand alegem culorile in diverse situatii,fie in casa,fie in vestimentatie,alegerile noastre au un rost bine determinat,de multe ori nu constientizam legatura intre psihic si alegerea facuta.Articolul l-am gasit interesant.


http://www.garbo.ro/articol/Psihologie/7653/Cromoterapia-influenta-culorilor-asupra-psihicului-oamenilor.html

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Paste fericit!

       Este miezul noptii,a noptii luminate,a noptii pascale,cand Isus a inviat!Pe an ce trece spiritul sarbatorilor a devenit tot mai atenuat in sentimente si trairi...poate doar la mine,nu stiu.Anul acesta a fost un an ciudat,in care n-am simtit mai deloc spiritul acestor sarbatori .Am incercat din rasputeri sa inteleg de ce .Copilul meu vede cu ochi mirati cum vine Iepurasul,aduce daruri,bunatatile sunt pe masa ca deobicei,dar in sufletul meu nu este liniste.Nu este pace si liniste.Oare de ce ,noi,adultii,incetam sa mai vedem lucrurile asa pure,asa senine si pline de miracol,ca atunci cand eram copilasi.pacat,mare pacat...lasam sa treaca pe langa noi atat de multe momente frumoase,ne lasam coplesiti de griji si intristare,si uitam sa ne mai bucuram de zilele noastre atat de pretioase.
      Andrei doarme linistit,stie ca maine va veni Iepurasul.Inocenta aceasta atat de frumoasa o regret eu...ma bucur nespus ca el este un suflet pur,necontaminat inca,un ingeras intr-o lume nebuna si fara D-zeu,doar un copil care va avea inca muuulte sarbatori frumoase si senine de acum inainte.
     Dormi,puiul meu,dormi linistit s viseaza frumos,simte magia vietii si pentru mine!Vreau sa inchid ochii si sa visez ca sunt iar copil,unul plin de speranta si inocenta,sa vad prin ochii senini aceasta lume innorata.

ma voi intinde,voi inchide ochii si voi visa.....fericire

Hristos a inviat!

joi, 21 aprilie 2011

Ce nu trebuie sa ne lipseasca de Paste

Pe langa bucatele traditionale de pe mese,de Paste fiecare casa ar trebui sa trasmita spiritul acestei sarbatori amenajand cat mai placut casa,cu flori,lumanari.iata cateva idei care mi-au placut.

http://www.garbo.ro/articol/Casa-Gradina/390/slideshow/5-accesorii-ce-nu-trebuie-sa-iti-lipseasca-de-Paste.html

Traditii de Paste

Se apropie sarbatoarea Pastelui.In aer pluteste spiritul acestei sarbatori crestine,cu miros de pasca si cozonaci,friptura de miel si vin rosu.Sa vedem alte tari ce traditii au in aceasta perioada.

duminică, 27 martie 2011

Fericirea,langa noi!

    Ma gandeam zilele trecute,analizandu-mi viata,ce anume ar trebui sa ne faca fericiti si ce inseamna de fapt acest termen care defineste acea stare care ne face sa zambim,sa simtim ca inima ne este plina de frumos,de stare de bine.Visam sa fim fericiti,visam de multe ori lucruri irealizabile care ar trebui sa ne provoace asteasta stare de bine si nu vedem sub nasul nostru.Ne imaginam ca fericirea e o utopie.Am trecut in ultima vreme prin multe stari contradictorii,zile in care simteam ca nu-mi vine sa deschid dimineata ochii si ca as fi dormit asa pana la sfarsitul lumii,nu doream sa vad pe nimeni,sa nu aud nimic,sa fie doar liniste si atat!Am plutit asa,intr-o stare de depresie aproape cronica zile in sir,ba nu,sa nu mint,chiar saptamani.Aveam impresia ca nimic nu ma poate face sa mai zambesc.Copilul meu ma privea cu ochi mari,nestiind ca oamenii mari au asemenea stari.Toate problemele ne fac sa uitam cat de bine este ca avem acele mici bucurii,pe carele avem gratuit:soarele care rasare si aduce viata,manutele copiilor care ne imbratiseaza si ochii lor senini care ne privesc cu incredere,si daca macar una din persoanele care ne inconjoara ne iubeste cu adevarat atunci chiar suntem fericiti.Am "zacut" cu sufletul praf mult timp,asteptand fericirea suprema,sa vina sa mi bata in geam...M-am trezit intr-o dimineata si am inteles ca mama mea,care toata viata s-a luptat sa-mi fie mie bine,este langa mine si incearca din rasputeri sa ma ajute.S-a luptat sa ma creasca singura,a muncit toata viata si n-a avut timp sa analizeze daca este sau nu fericita,n-am auzit-o o singura data sa se planga de ceva.Mi-am dat seama ca am un inger langa mine.Am inteles ca acest simplu fapt trebuie sa-mi dea mai multa fericire decat meritam.Si ce daca-s singura si eu si trebuie sa fiu si mama si tata pentru copilul meu?TREBUIE sa pot,cand imi este greu si simt ca n-am motiv de fericire,ma opresc in loc si privesc in ochii copilului meu si ma vad asa cum ma vede el,MAMA puternica care nu are voie sa isi piarda curajul si increderea,acum e randul meu sa fiu si sunt mama.Fericirea mea vine si de aici.Iata inca un motiv in plus sa nu mai fiu nefericita.
       Daca am intelege cat de scurta este viata si ce frumoasa putem s-o facem sa fie,doar sa incercam sa ne bucuram de minunile ei,o simpla raza de soare,dupa o iarna grea,ne scoate din casa,ne aduce zambetul pe buze,o  floare pe care iubitul ne-o aduce ne face sa ne simtit atat de speciale,un sarut sau o imbratisare,un "te iubesc"poate schimba viata noastra.Toate acestea inseamna fericire.Asta am inteles ca fericirea sta in toate lucrurile marunte carora nu le-am dat asa multa importanta.Din pacate viata asta haotica in care traim ne dezumanizeaza,ne reduce fericirea la cativa gologani cu care putem sau nu cumpara,calatori,etc.Am auzit mereu oamenii vorbind ca daca ar fi mai bogati ar fi mai fericiti.Am vazut bogatasii murind ca si ceilalti,am vazut bogatasii suferind de tradari si boli grele ca si ceilalti.E adevarat ca banii te scot din bucluc de multe ori,ca uneori poti implini dorinte care sa te faca fericit,dar eu cred ca adevaratele valori n-au nimic a face cu suma pe care o posezi in cont.Nu militez pentru saracie lucie,doamne fereste am realizat ca fara bani de multe ori esti pierdut.Nu vorbesc de extreme,dar lupta pentru putere este mai amara si mai trista decat o vedem noi.Banii sunt doar o modalitate de plata,nu un mod de a atinge fericirea.
       Mi-am promis asadar sa ma pot bucura de fiecare clipa care o traiesc,de fiecare zambet primit  si floare pe care o miros,de fiecare zi alaturi de cei dragi mie.E singura mea sansa de-a fi cu adevarat fericita.Sa nu pierd nici macar o zi din viata care mi-a ramas!

miercuri, 23 februarie 2011


Cuvinte
"Vreau sa fiu acolo,/
Aici unde esti tu/ 
Iar tu sa fii aici/ 
Acolo unde sunt eu/
Acolo,aici... 
Atat de departe/ 
Un gand si-un pas/ 
Ne aduce alaturi,/
Sau ne desparte /
Ne arunca pe unul acolo/ 
Si altul aici/ 
Simple directii,cuvinte mici/
Ne separa pe noi ,/
Pe mine de tine /
Tu,
Eu/
Acolo, 
Aici "
(ciclul:"Fara scapare") 


Urme de  Suflet

"Am scris pe zapada urma pasilor mei
 Am vazut peste ei urma pasilor tai.... 
Am stiut ca prin lume pot trece usor
 Daca urmele tale si urmele mele
 Plutesc in tandem in acelasi zbor...."

 (din ciclul..."Fara scapare")


marți, 22 februarie 2011

Bine v-am gasit!

Azi am debutat in lumea aceasta noua pentru mine,cea a blogului.Sper sa ma cititi cu placere,am sa astern cum ma pricep mai bine tot ce voi considera ca merita postat. Multumesc anticipat celor ce ma vor "vizita"si citi.

Eu,wild.rose34